Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Císařský řez nebo normální porod

Dobrý den,blíží se mi termín porodu a při kontrolách v porodnici mi jednou řekli,že z důvodu první s.c. bych měla rodit i druhé dítě císařem,další týden mi řekli,že můžeme počkat až se porod rozběhne sám a zkusit rodit přirozeně.Od první s.c. to bude v dubnu dva roky a teď mám termín 24.3.11.Prvni porod byl ukončen z důvodu hypoxie plodu.S jizvou jsem neměla problémy,hojila se mi dobře a zatím ji necítím ani při druhém těhot.Vím,že rozika jsou u obou porodu,ale nikdo mi neřekl,co je pro mě teď rizikovější.Manžel mě nutí do s.c. ,ale já si zase říkám ,když by to šlo normálně jestli to není lepší.Můžete mi poradit?

Odpovědi na otázku

Ohledně této otázky není jednotnost názorů ani mezi lékaři. Vaginální porod po předchozím císařském řezu možný je, nese však rizika pro matku i dítě. Proto se častěji volí opět s.c. Zkuste obě možnosti pro váš konkrétní případ prodiskutovat s porodníkem.